שיפור מהירות אתר

הכירו את הכותבים:

רויטל ורד טבע ואורי ורד

מעל 15 שנים בתחום של בנייה וקידום של אתרי וורדפרס

רויטל ואורי

מהי מהירות אתר?

מהירות אתר (נמדדת בשניות) מוגדרת כזמן שבו כל התוכן עמוד מסויים באתר נטען לגמרי בצפייה במחשב, אייפד, טאבלט  או בטלפון סלולר,
כולל כל הטקסטים, גרפיקה, תמונות, סרטונים וגם כל קבצי התוכנה שנדרשים להפעיל את האתר.

מהירות אתר משפיעה גם על חווית המשתמש – אתר איטי גורם לגולשים "לנטוש" ולצאת מהאתר.

כשאנחנו בודקים אתר מבחינת מהירות חשוב לא לבדוק רק את עמוד הבית אלה לבדוק מדגמית  עמודים נוספים באתר.

לדוגמה בדקנו בשבוע שעבר אתר מכירתי של בגדי נשים וראינו שדף החנות כולל בתוכו למעלה מ – 100 מוצרים (שזה יותר מדי) ועל כן הדף נטען מאוד לאט במיוחד בטלפונים ניידים – דבר שגרם לחוויית משתמש מאוד מתסכלת.

שיפור מהירות אתר וורדפרס – אנחנו מתמחים באתרי וורדפרס ולמדנו עם השנים את הדרכים האופטמליות לבנות אתרי וורדפרס זריזים ומהירי תגובה.

GOOGLE הגדירה את התחום של שיפור מהירות אתר כקריטי!

ב – GOOGLE לא אוהבים אתרים איטים. למה? מכמה סיבות מאוד חשובות:

  1. לרובוט או הבוט של גוגל שסורק (כמעט את כל האתרים בעולם) לוקח הרבה יותר זמן לסרוק אתר שהוא איטי. אם האתר שלכם איטי הוא מאט את הסריקה של GOOGLE! הפיתרון של גוגל הוא לסרוק את האתר שלכם במקום כל יום – פעם בשבוע או פעם בחודש…
  2. אתר איטי גם משפיע על חווית המשתמשים כמו שכתבנו למעלה וגוגל יודעת את זה!
  3. כלים נוספים של  GOOGLE כמו  – גוגל אנליטיקס, גוגל וובמסטר, גוגל אדוורדס שמשמשים לבדיקת וניטור של אתרים גם יעבדו יותר לאט (וייקחו יותר משאבי שרת).

כלים לבדיקת מהירות אתר

סרטון – הדגמה של בדיקת מהירות אתר עם 5 כלים שונים

בסרטון הבא נדגים איך לבדוק את מהירות הטעינה של האתר שלכם בכמה צעדים פשוטים ונמליץ איך לבדוק את המהירות בדרך הכי פשוטה ונכונה. בסרטון נכסה 5 כלים שנים לבדיקת מהירות אתר

בדיקת מהירות אתר עם הכלי החימני של פינגדום – PINGDOM

אפשר להפעיל את הכלי של PINGDOM גם מהנייד וגם מהמחשב והוא נותן תוצאות די קונסיסטנטיות (קבועות) למהירות האתר.

חלק מהאתרים לבדיקת מהירות שהיו פעם מאוד מומלצים כמו GT-Metrix מאוד מבלבלים כי הם מראים תוצאות שונות ולא קונסיסטנטיות למהירות האתר. אני מציע לא לבדוק את המהירות באתר שמראה תוצאות לא קבועות.

כדי לבדוק את המהירות דרך PINGDOM – נכנסים לכאן >> כלי בדיקת המהירות של פינגדום

  1. מזינים את ה URL של האתר או העמוד באתר שאתם רוצים לבדוק
  2. בודקים מאיזה ארץ אתם רוצים לבדוק את המהירות (לצערי לא ניתן לבחור בישראל). אני ממליץ לבחור ארץ אירופאית. קחו בחשבון שהמהירות שתוצג איטית בשתים-שלוש עשיריות השנייה לעומת המהירות שמקבלים בארץ.
  3. לוחצים על כפתור "START TEST"

בדיקת מהירות האתר - pingdom

בדיקת מהירות אתר גוגל – כלי חינמי של גוגל

אפשרות נוספת לבדיקת מהירות האתר היא דרך כלי חינמי של גוגל שנקרא  – Pgespeed-insights

* חשוב להדגיש שהתוצאות שמקבלים מגוגל קצת מבלבלות, הציון שהם נותנים לא תמיד משקף את מהירות האתר. בנוסף ההמלצות של גוגל לא פשוטות להבנה וליישום. לכן קל יותר להסתכל על התוצאות של פינגדום

כדי לבדוק את המהירות – נכנסים לכאן >> Pgespeed-insights

  1. מזינים את ה URL של האתר או העמוד באתר שאתם רוצים לבדוק
  2. לוחצים על כפתור "נתח"

בדיקת מהירות אתר גוגל

שיפור מהירות וורדפרס – ניתוח תוצאות בדיקת מהירות גוגל

גוגל נותן לאתר תוצאות בסקאלה שבין 1 ל- 100 כאשר 100 זה הציון הכי טוב.

כמו שצינתי קודם, התוצאות שמקבלים מגוגל קצת מבלבלות.
בצילום המסך למטה גוגל נתן לבלוג זה ציון של 97% שהוא מאוד גבוה. ציון שקיבלנו לאחר כמה וכמה מקצים של שיפור מהירות כולל בחינה של כל מיני תוספי קאש של וררדפרס. גוגל מספר שהתוכן הראשי בעמוד נטען תוך 0.5 שניה והדף כולו נטען תוך 1.4 שניות.

תוצאות בדיקת מהירות אתר גוגל

* חשוב לציין שהכלי הזה של גוגל הוא די מחמיר והוא נותן ציון נמוך לאתרים שלדעתי עובדים יפה מאוד מבחינת מהירות – כך שצריך לקחת את ההמלצות שלו בערבון מוגבל ולא להתרגש!צעד

בדיקת מהירות אתר עם גוגל אנליטיקס

בצילום המסך הבא מתוך גוגל אנליטיקס >התנהגות > מהירות  אתר > סקירה כללית – ניתן לראות ממוצעים כלליים של מהירות אתר וטעינת דפים.

שיפור מהירות אתר - גוגל אנליטיקס

נושאים חשובים - מהירות אתר:

שיפור מהירות אתר

כאשר אנחנו בודקים איך לשפר אתר מבחינת קידום, ביצועים ונראות הדבר הראשון שאנחנו בודקים הוא מהירות התגובה של האתר.
כמעט תמיד יש מקום לשיפור
מהירות אתר של 1-3 שניות היא בסדר גמור.

איך GOOGLE מעודדים את התחום של - שיפור מהירות אתר

כיון שהתחום הזה חשוב ל GOOGLE – יש שיקוף למהירות אתר והמלצות לשלכם בכל הכלים הנפוצים לבדיקת הביצועים של אתרי אינטרנט כמו גוגל אנליטיקס, גוגל וובמסטר וגוגל אדוורדס.
גוגל אפילו פיתחה כלי מיוחד שבודק מהירות ונותן המלצות שיפור מהירות אתר -זה כלי בדיקת המהירות של גוגל >> PageSpeed Insights

האם מהירות האתר משפיעה על הקידום של האתר בגוגל GOOGLE?

במאמר הקרוב נבחן כמה צעדים חשובים לשיפור המהירות של אתר הוורדפרס שלכם.

אבל לפני שנתחיל עולה השאלה האם מהירות האתר באמת משפיעה על הקידום של האתר ב GOOGLE?

נכתבו על כך אין ספור מאמרים כולל פרסומים של גוגל אבל מהנסיון שלנו כמקדמי אתרים ברור לנו לחלוטין שמהירות הטעינה של האתר משפיעה על הקידום בגוגל. בכל הפרויקטים של קידום אתרים בשנים האחרונות התחלנו בתור צעד ראשון בבדיקת המהירות של טעינת האתר ושיפור המהירות במידת הצורך. בכל המקרים של אתרים איטיים שיפור מהירות השפיע דרמטית על המיקומים בחיפושים ב GOOGLE של האתרים.

חווית הגולשים

ככל שהאתר איטי יותר, במיוחד אם הזמן שלוקח לו לעלות היא יותר משלוש שניות – הדבר פוגע משמעותית בחווית הגלישה וחשוב אפילו יותר, גוגל “מענישה” אתרים איטיים ופוגעת בדירוג ובכמות הכניסות לאתר.

תחום שיפור המהירות הוא תחום רחב. צריך לשמור שהתמונות שמעלים לאתר לא יהיו כבדות מידי, צריך אחסון איכותי, לעיתים שימוש בספק CDN כמו cloud-flair יכול לעזור לשיפור המהירות, חשוב לבחור תבנית איכותית וקלילה לאתר הוורדפרס שלכם ועוד ועוד. דבר ראשון נתחיל עם

שיפור מהירות אתר וורדפרס - בעזרת טכנולוגית קאש (Cache)

בגדול שימוש בתוסף קאש הוא אחת הדרכים הכי מהירות לשפר את שיפור מהירות אתר הוורדפרס שלכם. בנמשך אסביר איך לבחור ולהתקין תוסף קאש.

קאש פלאגין לאתרי וורדפרס

שיפור מהירות וורדפרס – איך לבחור תוסף קאש (Cache)?

יש המון תוספים קאש חינמיים שניתן להוריד וזה אכן קצת מבלבל!

מצאתי באתר של של WP-begginer סקירה די טובה של 5 חמשת התוספים הכי מומלצים. כיון שיצא לעבוד הרבה מאוד לאחרונה על שיפור מהירות של אתרי וורדפרס אכתוב פוסט בקרוב על חמשת תוספי הקאש הכי מומלצים שלי.

הבחירה של תוסף קאש צריכה להיות מבוססת על בדיקה – תבדקו את המהירות של האתר שלכם לפני ואחרי התוסף שתבחרו. תרשמו לכם בצד את התוצאות אם השיפור הוא ממש טוב וירדתם מתחת לשלוש שניות אתם יכולים לעצור כאן. אם השיפור הוא לא כל כך מורגש תסירו את תוסף הקאש, תתקינו תוסף אחר ובדקו שוב את המהירות.

מהי טכנולוגית קאש (Cache)?

טכנולוגית הקאש  (Cache) מאפשרת שמירה של תמונת מראה (דף HTML סטטי) של כל דף באתר. כאשר גולש מגיע לדף מסוים הוא מקבל במהירות דף HTML סטטי שנשמר בזיכרון הקאש. בצורה זאת נחסך הזמן של פניות לשרת עבור טעינה דינאמית של קבצי תוכנה, פניה למסדי נתונים, טעינה של עיצובים, קבצי טקסט, תמונות ועוד.

טכנולוגית הקאש (Cash) מאפשרת שיפור דרמטי במהירות הטעינה של דפי האתר.
פרט חשוב גם מבחינת חווית הגולשים וגם מבחינת קידום ודירוג האתר בגוגל.

שיפור מהירות וורדפרס – למה זה חשוב?

גוגל מייחס כיום חשיבות מאוד גבוהה לזמן טעינת דפי האתר בסלולרי ובמכשירים ניידים. חשוב להגדיר בצורה נכונה את תוכנת הקאש עבור גלישה מהירה באתר שלכם, כדי שגוגל ימשיך להפנות לאתר לקוחות דרך חיפושים.

שיפור מהירות וורדפרס – מה עושים?

יש המון תוכנות (פלאגינים) של וורדפרס שמטפלים בנושא הקאש. אנחנו ממליצים על תוכנת WP Super Cache שעושה עבודה מעולה מניסיוננו.

בקרוב אכתוב פוסט בקרוב על חמשת תוספי הקאש הכי מומלצים שלי…

שיפור מהירות וורדפרס

כתבו : רויטל ורד טבע

מתכננת אסטרטגיות מבוססות תוכן לקדום אתרים וכותבת תוכן

רויטל ורד טבע

אורי ורד

מומחה בקידום אתרי וורדפרס בגוגל, בניית אתרי וורדפרס

אורי ורד
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן