בניית אתר וורדפרס, עם אלמנטור או בלי אלמנטור?

תוכן העניינים

כיון שב- MUCHMORE המומחיות שלנו היא בניית אתרי וורדפרס מונגשים, שנראים טוב ומספקים חווית גלישה איכותית מצד אחד ומקודמים בחיפושים ומביאים לקוחות מצד שני, ההשלכות שיש לתשובה לשאלת בניית אתר עם או בלי אלמנטור, היא חשובה.

חשוב לציין, אין לנו מניות או חלק בחברת אלמנטור. העמדה שלנו מתבססת על עשרים שנות ניסיון בבניית אתרים לצד קידום אתרים (SEO) עם התמקדות בבנייה וקידום אתרי וורדפרס שמבוסס על מחקר מילות חיפוש עוקף תחרות.

הסיבה שמזה זמן מה אנחנו מוספים את תוכנת אלמנטור לכל האתרים היא כדי לאפשר ללקוחות לנהל את האתר שלהם, לעדכן ולהוסיף תוכן בקלות.

מזה שנים גוגל מצהיר  שמה שהכי קובע מבחינת קידום אתרים זה תוכן מקורי, איכותי ובעל ערך. התוכן הזה צריך להיות קריא, ברור ומעודכן בצורה שוטפת.

כיום, תוכנת אלמנטור (פלגין שאפשר להוסיף לוורדפרס) הופכת את תהליך עדכון והוספת תוכן לפשוט ונגיש, גם עבור בעלי אתרים פחות טכנולוגים.

יתכן ובעוד כמה חודשים נמצא תוכנה אחרת, אולם נכון לרגע זה,  לדעתנו, אלמנטור מספקת את התשובה האיכותית ביותר.

מעבר לשאלה אם כדאי לבנות אתר עם אלמנטור או לא, יש גם שאלה יותר רחבה בקשר לתוספי וורדפרס – וכתבנו מאמר נפרד בנושא של בניית אתר וורדפרס – בעזרת קוד או עם תוספים (מוזמנים לקרוא כדי להבין את התחום יותר לעומק).

האם אלמנטור פופולרית?

בחודש יולי 2023 אלמנטור פרסמה שהיא ממשיכה לצמוח ועברה את רף 14 מיליון אתרים עולמיים.
 זה אומר ש-Elementor נמצא בשימוש ב-8.6% מכל האתרים בעולם. מדובר בחברה רצינית שהתוסף שלה מותקן במיליוני אתרים בכל העולם.

מעניין לראות אילו אתרים / חברות מוכרות משתמשות באלמנטור בעולם. ברשימה הבאה תוכלו לראות גופים ממש חשובים כמו Etsy, TED, BBC, Facebook ועוד שמשתמשים באלמנטור. אנחנו רק יכולים לשער שאם FACEBOOK שהם בעצמם חברת תוכנה ענקית משתמשים באלמנטור אז כנראה שיש יתרונות חשובים לתוכנה הזאת.

1. Etsy Journal
2. TechCrunch
3. Microsoft News
4. TED Blog
5. BBC America
6. PlayStation
7. Skype
8. The Walt Disney Company
9. Star Wars Blog

11. Facebook Newsroom
12. MTV News

מה הם הטיעונים נגד בניית אתר עם אלמנטור?

שני הטיעונים הבולטים נגד בניית אתר בעזרת אלמנטור הם מהירות ותוספים.

האם אלמנטור מאיט את האתר?

הסיבה העיקרית נגד הוספת אלמנטור היא ביצועים. הטענה היא שאלמנטור מאט את האתר.

לדעתנו זה ממש לא נכון! בדקנו מספר לא מבוטל של אתרים שנבנו ללא אלמנטור לעומת אתרים שאנחנו בנינו עם אלמנטור ולא ראינו שום הוכחה לטענה הזאת. 

חשוב לדעת שנושא הביצועים מאוד תלוי בחברת התוכנה איתם תעבדו במידה ותבחרו לבנות אתר וורדפרס בעזרת קוד. האם הם מומחים בכתיבת קוד שהוא אופטימלי מבחינת מהירות?

אגב, אלמנטור כל הזמן עובדים על שיפור טעינה מהירה של אתרים שנבנו עם אלמנטור ואכן ניתן לראות שיפורים במהירות בגרסאות האחרונות.

בנוסף חשוב לדעת שמבחינת ביצועים, מהירות השרת עליו מאוחסן האתר היא קריטית. בחלק מהשרתים גם יש תוכנות מיוחדות שמשפרות ביצועים.

בניית אתר עם כמה שפחות תוספים

כן, בגדול זה נכון. מומלץ לבנות אתר עם כמה שפחות תוספים. צריך לחשוב טוב לפני הוספת כל תוסף כדי להבין אם הוא באמת נחוץ. חלק מהחברות טוענות שצריך להקים אתר בלי לאלמנטור כיון שאתר עם כמה שפחות תוספים יהיה מהיר מבחינת טעינת דפי האתר לתצוגה, בדקנו כ- 20 אתרים כאלו וראינו שיש בהם עשרות תוספים כך שהטענה הזאת לא ברורה לנו.  חשוב להדגיש שלא בדקנו את כל האתרים שנבנו בלי אלמנטור … רק  כ- 20 אתרים, אבל בכול 20 האתרים  היו עשרות תוספים (בחלקם יותר מ 10 תוספים ובחלקם יותר מ- 20!)

מתעוררת השאלה, עם כבר בניתם אתר עם עשרות תוספים אז למה לא אלמנטור שיכול לחסוך התקנה של תוספים?

בדיקת ביצועים של אתר ETSY

במסגרת המאמר רצינו להדגים בדיקה מהשטח.
בדקנו את אתר ETSY  בעזרת PageSpeed Insights  כלי בדיקת המהירות הרשמי של גוגל. מניסיוננו הוא מאוד מחמיר והכי אמין מבחינת מהירות. הכלי של גוגל הוא חינמי ואתם יכולים לבדוק שם כל אתר שתרצו בחינם.

בבדיקה שעשינו אתר ETSY קיבל תוצאות מעולות של 99% מתוך 100%. שזה אומר שהאתר הזה יותר מהיר מ 98% אחוז מהאתרים בעולם. האתר (ענק!) נטען לגמרי תוך 1.2 שניות שזה מעולה. הגבול שלא מומלץ לעקוף אותו הוא טעינה מלאה תוך 3 שניות.

אם אתם רוצים לראות את התוצאות בלייב הקישו על הקישור הבא:

https://pagespeed.web.dev/analysis/https-www-etsy-com-blog/5kb1fr2rxh?form_factor=desktop

בדיקת מהירות אתר עם אלמנטור ETSY

למה יש חברות שממליצות לבנות אתר בלי אלמנטור?

חוץ מהסיבה שלעיתים אתרים בלי אלמנטור יטענו בכמה עשיריות שנייה יותר מהר מאתרים שבנויים עם אלמנטור, וגם זה לא תמיד, אנחנו באמת לא מצליחים להבין מאילו סיבות חברות בניית אתרי וורדפרס משכנעות את הלקוחות שלהם שכדאי להם לבנות אתר בלי אלמנטור, אז חיפשנו תשובות באינטרנט.

בחלק מהבלוגים מצאנו דעות שטוענות שזאת דרך עבור חברות בניית אתרים לגבות כסף נוסף (וגדול) מלקוחות. למעשה הטענה היא שלקוחות שקיבלו אתר שבנוי עם קוד במקום עם אלמנטור ורוצים לשנות את הנראות שלו או להוסיף דברים נוספים בעצם צריכים להמשיך לשלם לחברה שבנתה את האתר על כל שינוי.

זה מזכיר את חברת HP שמוכרת מדפסות. ל- HP אין צורך לפתח מדפסת שיכולה להדפיס בלי דיו (או מעט מאוד דיו) כיון שרוב ההכנסות שלהם הם מדיו שנרכש במשך שנים לאחר רכישת המדפסת.

אם למישהו יש דעה אחרת/דומה בנושא  –  ממש נשמח אם הם יכתבו את דעתם בתגובות למטה!

האם השדרוגים של וורדפרס ותוספים משפיעים על ההחלטה בעד או נגד אלמנטור?

לדעתנו כן, בהחלט, זה נושא מאוד חשוב!

כל הזמן יוצאות גרסאות חדשות של תוכנת וורדפרס, תבניות וורדפרס, תוספי וורדפרס, גרסאות PHP חדשות על השרת ועוד. אלמנטור, עם מעלה מ- 14 מיליון משתמשים חייבת להוציא כל הזמן עדכונים לתוכנה כולל תיקוני באגים.

האם חברת בניית אתרי וורדפרס שתבנה אתר ללא אלמנטור תוכל גם היא לשדרג את התוכנה באתר על בסיס חודשי. יתכן שכן. יתכן וכל חודש במשך כמה שנים מתכנתי החברה יכנסו לאתר ויבצעו שדרוגים. אבל באתרים שאנחנו נתקלנו בהם (נכון, רק בהם) לא בוצעו שדרוגים במשך חודשים ארוכים ואף שנים.

מהם הטיעונים בעד בניית אתר עם אלמנטור?

אנחנו בונים אתרי וורדפרס למעלה מחמש עשרה שנים. באמת לפני עשור היה צריך לכתוב הרבה מאוד קוד כדי לתמוך בעיצוב ובפונקצינליות של האתר.
גם היום אפשרי לכתוב קוד אבל לדעתנו, כיום, עם התוסף של אלמנטור שכבר מותקן ביותר מ 14 מיליון אתרים זאת בכלל לא שאלה. אם אתם רוצים אתר שיראה טוב ולקבל גמישות מקסימלית בבניה שלו –  תבחרו בבניית אתר וורדפרס עם אלמנטור.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן